Megemlékezést hirdetett a Karmelitához Hadházy Ákos

Megemlékezést hirdetett a Karmelitához Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Karmelita kolostor előtti kordon bontása közben 2023. március 14-én (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor elé hirdetett megemlékezést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken 18 órára. A politikus és a rendezvényen felszólaló társai a „szovjet–orosz csapatok” Magyarországról történt kivonulásáról emlékezik meg. Hadházy a felhívásában úgy fogalmazott, hogy ez a nap jó alkalom arra is, hogy emlékeztessünk: a szabadság nem magától értetődő, azért minden nap, újra és újra tenni kell. Szerinte „ha nem tesszük, a sötét erők ismét a totális zsarnokság felé löknek bennünket”. A szomszédos Ukrajnában tankokkal és rakétákkal, itthon viszont – szintén orosz recept szerint – hazugsággal, manipulációval és fortélyos megfélemlítéssel – írta.

Hadházy úgy véli, hogy Magyarországon nem lehet már szabadságról beszélni, mivel szerinte választáson már csak csoda esetén váltható le a hatalom. Hozzátette, a megemlékezés egyszerre kiállásra is Ukrajna szabadságáért, az európai, demokratikus Magyarországért, a jogállam újjáépítéséért. Harminckét évvel ezelőtt, 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy.

A közösségi oldalán megjelent bejegyzése szerint a pénteki megemlékezésen felszólal Baranyi Krisztina, Donáth Anna, Majtényi László, Perlaki-Borsos Noel az Egységes Diákfrontból és Ungváry Krisztián történész is.