Megerősítette az MTVA: távozik Bende Balázs

Megerősítette az MTVA: távozik Bende Balázs

Bende Balázs vezető külpolitikai újságíró, az M1 külpolitikai rovatának vezetője, kiemelt szerkesztő, hírterületi vezető szerkesztő, az idegennyelvű hírműsorok felelőse, a közmédia külügyi kabinetjének vezetője. Forrás: mediaklikk.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsőként a Magyar Hang számolt be arról, hogy távozik a köztévétől Bende Balázs műsorvezető, vezető szerkesztő. Értesülésünket kedd délelőtt nem cáfolta, de nem is erősítette meg az érintett, aki a telefonvonal bontása előtt mindössze annyit mondott, hogy kérdéseinkkel forduljunk az MTVA-hoz.

A közmédia kedd délután adott ki közleményt, amelyet lapunkhoz is eljuttatott. Eszerint az MTVA hírterületi vezető szerkesztője egészégügyi okok miatt fejezi be közmédiás pályafutását. „Az M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette” – írták.

Bende 2002 óta dolgozott a közmédiánál szerkesztőként és újságíróként, az MTVA külpolitikai szakújságírójaként. Az utóbbi években a Világ című nemzetközi közéleti és külpolitikai magazinműsor arca volt.

Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek. A sajtóban és a közösségi médiában többnyire élcelődve írtak a gyakorlatilag mémesülő Bendéről. Néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

 

Címkék: MTVA, Bende Balázs