Távozik a közmédiától Bende Balázs

Távozik a közmédiától Bende Balázs

Bende Balázs vezető külpolitikai újságíró, az M1 külpolitikai rovatának vezetője, kiemelt szerkesztő, hírterületi vezető szerkesztő, az idegennyelvű hírműsorok felelőse, a közmédia külügyi kabinetjének vezetője. Forrás: mediaklikk.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik a közmédiától az M1 emblematikus arca, Bende Balázs műsorvezető – értesült a Magyar Hang. Kerestük Bendét is, érdeklődve, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, annak mi volt az oka. Az újságíró mindössze annyit válaszolt, hogy keressük ezzel kapcsolatban az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont.

Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként. Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek. A sajtóban és a közösségi médiában többnyire élcelődve írtak a gyakorlatilag mémesülő Bendéről. Néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

A 444 pár napja is közölt cikket A belső Észak-Korea: Bende Balázs megtartotta győzelmi beszédét címmel, a közmédia fő propagandistájának nevezve Bendét. A lap által említett adásban a műsorvezető kikérte magának, hogy hazugsággal vádolják a közmédiát, és azt fejtegette hogy „ha a német ZDF-be akarna betörni néhány parlamenti képviselő, Alaszkától Fokföldig visítaná tele a médiát a német köztévé vezetője.”

Kerestük az MTVA sajtóirodáját, hogy valóban felmondott-e Bende Balázs, kedd délután közleményben reagáltak, melyet itt olvashat.

Címkék: MTVA, Bende Balázs