Megint csúszik egy negyedévet a 3-as metró átadása

Megint csúszik egy negyedévet a 3-as metró átadása

A felújított Kálvin téri állomás az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége napján, 2022. május 14-én. Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így ennek a napnak a délutánjától Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utasforgalom az M3 metró teljes vonalán csak 2023 második negyedévében indulhat meg – tudta meg a Világgazdaság. Tavaly szeptember végén a BKV még azt közölte, hogy a teljes 3-as metróvonalat a tervek szerint 2023 első negyedévében adják át az utasforgalomnak, vagyis a három hónapos késlekedést éppen egy év alatt szedte össze a projekt.

A fővárosi cég az okokra nem tért ki, de annyit elárult a portálnak, hogy a jelenlegi tervek alapján a felújítási munkálatok ugyan befejeződnek 2023 márciusára, de ezután következnek a hatósági ellenőrzések és próbafutások. Csak ezek lezárása után indulhat meg az utasforgalom a 3-as metró vonalán. 

Az M3-as metróvonal felújítása 2017. november 6-án kezdődött meg az északi szakasz korszerűsítésével. Ezeknek a munkálatoknak a befejezését 2018 végére becsülték, végül 2019. március 30-án indult újra az utasforgalom Újpest-központ és a Lehel tér állomások között. Igaz, később többször is szünetelt még itt a közlekedés a rekonstrukcióval összefüggésben. A déli szakasszal 2020. október 22-én végeztek. A középső szakasz modernizálása (a Lehel tér  és Nagyvárad tér állomások között) már a déli szakasz átadása előtt, 2019 végén elkezdődött, és azóta is tart.

A mintegy 16 kilométer hosszúságú vonal felújítása ötödik éve zajlik.

Címkék: BKK, 3-as metró