Megkezdődött a vadászati kiállítás

Megkezdődött a vadászati kiállítás

Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos beszédet mond az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődött szombaton a sok kritikát kapott vadászati kiállítás a Hungexpón. Kovács Zoltán az állami televízióban méltatta a rendezvényt, az ellenzék fideszes urizálásról beszél.

A vadászok védőszentjére emlékező Szent Hubertus-misével vette kezdetét a húsznapos „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás című rendezvény szombaton Budapesten a Hungexpón, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében. Az MTI beszámolója szerint a mise után felavatták a szarvasagancsokból készült, bőgő szarvasbikát ábrázoló Totem-szobrot, amely a kiállítás központi helyszínén, a bejáratnál fogadja a látogatókat.

Kovács Zoltán, a rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos közben az M1-en arról beszélt, hogy mintegy 1500 program várja a látogatókat. Ötven kiállító és megszámlálhatatlan szakmai szervezet érkezik a rendezvényre, a politikus szavai szerint „minden valamirevaló, vadvédelemmel, környezetvédelemmel, vadgazdálkodással, vadászattal foglalkozó szervezet” jelen lesz.

Nyolc csarnokból hatban állandó, míg további kettőben kereskedelemi kiállítások lesznek, és felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat helyeztek el. A trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.

A párbeszédes Dorosz Dávid szerint ez egy szomorú nap, mert a fideszes urizálásának, az orbáni rongyrázásnak az ünnepe. Bírálta, hogy 70 milliárd költöttek „Semjén Zsolt, Orbán Viktor és a fideszes urak lázálmára”, miközben járvány van, több százezer nyugdíjas a létminimum alatt él, tanárok és egészségügyi dolgozók nyomorognak. A pénzből egyébként 55 milliárd a Hungexpo felújítása volt.