Megvan, milyen párttal indul Magyar Péter

Megvan, milyen párttal indul Magyar Péter

Magyar Péter a demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tisztelet és Szabadság Párt – ez a neve annak a pártnak, amellyel Magyar Péter és csapata elindul a júniusi európai parlamenti választáson. A kérelmet már beadták, a választási iroda csütörtökön dönt. Magyar Péter egyből alelnök is lett.

Beadta a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártja nyilvántartásba vételi kérelmét Magyar Péter, azzal fognak indulni az európai parlamenti választáson – ezt ő maga jelentette be a Facebook oldalán. A párt nevét először nem hozta nyilvánosságra, azt írta, hogy ezt csak azután teszi meg, hogy a regisztráció jogerőssé vált. A választási bizottság csütörtökön ülésezik és elvileg döntést is hoz. – Lássuk meg, mennyire fél a hatalom és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat – fűzte hozzá.

A Hvg.hu ugyanakkor kiszúrta, hogy a Nemzeti Választási Iroda honlapján már megjelent a kérelem, e szerint a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kérte. A sajtóhírek után aztán Magyar Péter is megerősítette, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson. Bejelentette azt is, hogy a párt szerdai közgyűlésén az egyik alelnökké választották, illetve többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

Magyar Péter azt is írta, hogy a június 9-i választás mérföldkő lesz. – Ha összefogunk és összekapaszkodunk, akkor semmi és senki nem akadályozhatja meg, hogy visszavegyük a hazánkat – fogalmazott. A NER-rel szembeforduló politikus rendhagyó módon állítja össze eleve az EP-listáját, pályázat útján választják ki a jelölteket. Egy embert azonban ő maga kért fel, a szombati tüntetésen felszólaló Tarr Zoltán református lelkészt, miután kiderült, hogy a demonstráció után kirúgták az állásából. Tarr Zoltán azt mondta, hogy még át kell gondolnia a felkérést.

A Tisza párt vezetőivel még az Egri Ügyek készített interjút 2021-ben, mivel Eger a párt országos központja, Szabó Attila pártelnök és a korábban az egri Fideszben is politizáló, egykori önkormányzati képviselő, rádiótulajdonos Deák Boldizsár beszélt a céljaikról. A 2022-es országgyűlési választáson ugyanakkor már a szavazólapon sem szerepeltek, így vagy nem sikerült megugraniuk az induláshoz szükséges feltételeket, vagy el sem indultak.