Menekülteknek biztosít munkalehetőséget az IKEA

Menekülteknek biztosít munkalehetőséget az IKEA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az IKEA migránsokkal foglalkozó egyesületekkel együttműködve olyan programot indított, amely segíti a menekülteket a munkavégzéshez szükséges képességek fejlesztésében, munkatapasztalat-szerzésben és az új környezetbe való beilleszkedésben – közölte a svéd bútorvállalat.

A 24.hu cikke szerint a program részeként az IKEA munkalehetőséget is kínál a jelentkezők számára. Magyarországon a Menedék–Migránsokat Segítő Egyesület segítségével indították el a kezdeményezést.

– Menekültnek lenni nem életcél. Méltósággal élni az életet az. Munkalehetőség teremtésével ehhez járul hozzá az IKEA programja – mondta Lovig Tímea, a kezdeményezés hazai projektvezetője. Magyarországon 1420 menekült és 1726 oltalmazott személy él, legtöbbjük Afganisztánból, Pakisztánból, Szíriából vagy Irakból érkezett.

A program idén márciusában kezdődött és 12 menekült kapott állásajánlatot. A résztvevők megismerkedhettek a munkaügyi alapokkal és elsajátíthatták az álláskereséshez szükséges készségeket. Emellett 75-90 órás magyar nyelvtanfolyamon is részt vehetnek a jelentkezők, valamint az állásinterjú és a kiválasztás folyamatát bemutató workshop is a program részét képezte.

Címkék: menekültek, migráns, IKEA