Mérgezett jégkásával akarta megölni barátnőjét egy férfi egy kamuörökség miatt

Mérgezett jégkásával akarta megölni barátnőjét egy férfi egy kamuörökség miatt

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Anyagi gondjain akart enyhíteni egy jászapáti férfi barátnője megölésével. Azért akarta elvenni az élettársa életét, mert úgy tudta, hogy nagyobb vagyont örökölt, amelynek egy részét a nő a férfira kívánta hagyni. Ez azonban nem volt igaz, az örökség sem létezett. A nő pusztán ezzel akarta magához láncolni a férfit 2011-ben, amikor egy valótlan tartalmú végrendeletet is mutatott neki.

Ez ütött vissza néhány évvel később, amikor a férfinak hirtelen pénzre lett szüksége. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Főügyészség vádirata szerint ugyanis a férfi elhatározta, hogy megszerzi a vélt jussát a nőtől. Ezért 2018 decemberében nagy mennyiségben halálos kálium-kloriddal akarta megmérgezni a barátnőjét.

A vádirat alapján a férfi egy teáskanálnyi kálium-kloridot oldott fel egy két decis pohárban málnaszörppel és vízzel, majd a keveréket lefagyasztotta. A jégkásával másnap megkínálta a barátnőjét, akinek azonban nem ízlett a kotyvalék. A kóstolást követően nem volt hajlandó meginni, mivel a jégkását rossz ízűnek találta, és marta a száját.

Az anyag ugyan a sértett szervezetébe került, de nem az összes. Az ügyészség szerint a vádlott által készített jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a sértett halálát csekély mértékű tartalma miatt.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen. Mint közölték, a minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabható büntetés – mely 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is lehet – korlátlanul enyhíthető, ha az elkövető a bűncselekményt alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követi el, mint ahogy ezt tette a vádlott jelen esetben is.