Migránsok nagyobb csoportja próbált bejutni Röszkénél – figyelmeztető lövések dördültek

Migránsok nagyobb csoportja próbált bejutni Röszkénél – figyelmeztető lövések dördültek

A lezárt röszkei közúti átkelő 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni 2020. január 28-án hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni kedden hajnalban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első tájékoztatás szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le, a helyszínre irányított járőrök ekkor érkeztek meg. A csoport tagjai közül néhányan beléptek Magyarországra, őket a rendőrök feltartóztatták, a többiek bejutását megakadályozták.

A reggeli órákban a rendőrség konkrétabb információkat is közölt. Eszerint a határátkelő két oldalán egy időben próbáltak jogellenesen bejutni az országba nagyjából hatvanan. A zárva tartó határátkelőhely őrzését végző fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le. A helyszínre irányított járőrök körülbelül 60 ember bejövetelét akadályozták meg, 4 embert feltartóztattak, a területet pedig lezárták.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínt lezárta, jelenleg a röszkei közúti határátkelő nem üzemel.

Az MTI tudósítója közben azt tapasztalta, hogy Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak fel, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak.