Minden 500. honfitársunk belehalt a koronavírus-fertőzésbe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átlépte az 1 millió főre eső halálesetek száma a 2000 főt Magyarországon, ami nem jelent más, mint hogy a koronavírus-járvány kezdete óta hazánk elveszítette minden 500. lakosát. Ha viszont pontosítjuk a számokat, abból kiderül, hogy a helyzet valójában még ennél is rosszabb, hiszen a worldometers.com számlálója szerint mindez idáig 2.022 halott jutott 1 millió főre, vagyis minden 494. ember halt meg az országban.

Ezekkel az adatokkal a 3. helyezettek vagyunk azon a világranglistán, ami az egymillió főre eső halottak számát illeti. Egy rövid számítással kiderül: a „világelső” San Marinóban minden 414. ember halt meg a koronavírus-járvány következtében a pandémia kezdete óta, Csehországban pedig minden 418. ember esett áldozatul a fertőzésnek. Ám ha a tendenciákat nézzük, világossá válik, hogy Csehországban már március közepe óta folyamatosan javulnak az adatok, míg hazánkban egyelőre nem érkeztünk el a járvány tetőződéséhez.

Fontos emellett hozzátenni, hogy a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) matematikusainak – akik a lakosságszám, a korábbi fertőzési adatok változása, illetve egyéb változók alkalmazásával és súlyozásával készítenek előrejelzést – legutóbbi számítása szerint Magyarországon június 1-ig 32.600 lehet majd a halottak teljes száma. Ha az amerikai matematikusok előrejelzései helyesek lesznek, június elejére már minden 296. ember hal bele a ferőzésbe hazánkban.

Címkék: koronavírus