Folytatódik a tiltakozás: Miskolcon is lesz élőlánc

Folytatódik a tiltakozás: Miskolcon is lesz élőlánc

A miskolci Herman Ottó Gimnázium épülete (Fotó: Szalax/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös élőláncot szervez Miskolcon két középiskola közé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a B.-A.-Z. Megyei Akciószövetség pénteken délután – vette észre a 444. A Földes Ferenc Gimnázium és a Herman Ottó Gimnázium a két érintett intézmény. Az élőlánc délután négytől ötig tart, ezt követően beszédek, majd további akciókról folyó egyeztetések vannak tervben, derül ki az esemény Facebook-oldalán.

Október 5-én Budapesten is élőlánccal tüntettek középiskolás diákok a pedagógusokért, majd délután elfoglalták a Margit hidat, illetve este tüntetés is volt a Kossuth téren. A tiltakozás hétfő reggel is folytatódott, szülők és diákok demonstráltak a Közép-Budai Tankerületi Központnál. Az előző heti országos tanártüntetésekről korábban bővebben írtunk:

Ugyanígy péntekre sztrájkot jelentett be a Pedagógusok Szakszervezete, emellett október 23-án a PDSZ és az ADOM diákmozgalom közös szolidaritási tüntetést tervez a Széchenyi István térre, a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé.