„Mondjon egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort”

„Mondjon egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort”

Csányi Sándor 2013. július 24-én, Budapesten (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Arra soha nem kellett nemet mondanom, hogy az OTP adjon akár egy fillér támogatást is a Fidesznek, vagy hitelt bárkinek, mert nem volt ilyen kérés” – mondta Csányi Sándor bankvezér a HVG karácsonyi számában megjelenő interjújában.

A lap online felületén megjelent előzetes szerint felelt arra a kérdésre is, bosszantja-e az oligarchák villámgyors gazdagodása. Azt mondta, „az oligarcha szót mindenki rosszul használja. Az valójában olyan gazdag embert jelent, aki képes befolyásolni a politikát. Mondjon nekem egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort vagy a Fideszt!”

Csányi Sándor arról is beszélt az interjúban, hogy nem lepte meg az önkormányzati választás eredménye, a CEU vagy az MTA ügyéről pedig azért nem akart megszólalni, mert „nem használt volna a bank érdekének, ha ilyen háborúkban elmondom a véleményemet”.