MVM: Rendkívüli bediktálási lehetőség van

MVM: Rendkívüli bediktálási lehetőség van

Lakossági földgázfogyasztást mérő óra egy családi házban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétfőn életbe lépett, a rezsit érintő árváltozás miatt a Magyar Villamos Művek rendkívüli lehetőséget biztosít a mérőállások bediktálására egész héten. Azt közölték, hogy azok az ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget.

Az MVM arra is felhívta a figyelmet, hogy az emberek a tényleges mérőóraállást diktálják be. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő adatokat ugyanis a számlázás során felülvizsgálhatják, és módosíthatják a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Hétfőn léptek életbe az új rezsiszabályok. Mostantól az eddigi rezsicsökkentett ár csak a kormány által meghatározott átlagfogyasztásig jár, utána már „lakossági piaci árat” kell fizetni. A gáz esetében az átlagfogyasztás 1729 köbméter/év (havi 144 köbméter), eddig az ár 102 Ft/m3, fölötte azonban már 747 Ft/m3. Az áramnál az átlagfogyasztás 2523 kWh/év (havi 210), az ár pedig eddig a szintig 36 Ft/kWh, az efölötti fogyasztásnál 70,1 Ft/kWh.