Nagy széllel indul a hét

Nagy széllel indul a hét

Tűzoltók házra dőlt fát távolítanak el vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható hétfőn, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet. Délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani. A reggeli órákig még kialakulhatnak viharos (70-80 km/h) széllökések északnyugati irányból, kezdetben az úgynevezett északnyugati szélcsatornában (Dunántúl északkeleti részén, illetve a középső országrész egyes részein) síkvidéken még van esély egy-egy 90 km/h-t meghaladó széllökésre. A délelőtti óráktól egyre inkább 60 km/h alá csökkenek a legerősebb széllökések az országban.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.