Nagyszabású drograzzia – Videóval

Nagyszabású drograzzia – Videóval

A lefoglalt készpénz (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drograzzia: csaknem kétszáz rendőr ötven szolgálati autóval szállt meg húsz helyszínt Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Nagyszabású, a Ceglédi Rendőrkapitányság által koordinált akciót tartott a rendőrség pénteken hajnalban, még a saját honlapjukon is ütősnek nevezték az összehangolt műveletet. Egy pszichoaktív drogokkal kereskedő bandára csaptak le egy időben egyszerre húsz helyszínen: közel kétszáz rendőr, ötven autóval, kábítószerkereső kutyákkal, fémkereső készülékekkel, kábítószer azonosító digitális spektrométerekkel vett részt az akcióban.

Összesen tizenhét embert állítottak elő, akik főként egymással üzleteltek, adták-vették a kréta, valamint hópihe fantázianevű új pszichoaktív szereket.

A rendőrség részletezte is, hogy ki mennyit keresett. A legtöbb bevételt B. Márió könyvelhette el, aki az eddigi információk szerint 50 milliót költött az anyag beszerzésére, és 185 milliós haszonra tett szert. A grammonként 900 forintért beszerzett „krétát” ugyanis 5000 forintért adta tovább. Egy másik gyanúsított – R. Róbert – nagyjából 30 milliós „befektetéssel” 100 milliós „profitot” ért el. A gyanúsítottak egyike sem rendelkezik egyébként bejelentett, állandó munkahellyel, a „bűnös úton szerzett vagyont” részben felélték, részben visszaforgatták, és állandó vevőkört építettek ki.

A rendőrség által közreadott kép (Fotó: police.hu)

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyagokat, mérlegeket, tasakokat, kézbesítésre váró, kábítószergyanús tartalmú csomagokat, készpénzt, fegyvert, mobiltelefonokat, okos eszközöket, nagy értékű gépkocsikat, órákat foglaltak le, valamint három ingatlant zár alá vettek. Ezzel párhuzamosan a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda további 3 ingatlant vett zár alá, bankszámlákat zárolt és különböző értéktárgyakat foglalt le 60 millió forint értékben.