Navracsics dresszkódot írt elő

Navracsics dresszkódot írt elő

Navracsics Tibor – ez az öltözet már a kormányablakban is elmenne.  (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy döntött, hogy módosítja saját, még közigazgatási és igazságügyi miniszterként kiadott, a kormányablakok személyi és technikai feltételeiről szóló rendelét, így egységes ruházatot rendelt el a kormányablakok dolgozói számára. 

E szerint a kormányablakban dolgozó kormánytisztviselőknek munkavégzésük idején fehér blúzt, illetve inget, valamint sötét szoknyát, illetve nadrágot kell viselniük. Ennek betartatásáról a  járási hivatal vezetője köteles gondoskodni, a dolgozóknak december elsejéig kell beszerezniük a megfelelő ruhát.

A közigazgatási tárca utóbb azt közölte, hogy fejenként évi nettó 150 ezer forint ruhapénzt kapnak a kormányablakban dolgozók. Ezt az összeget már idén biztosítják az érintett mintegy 4400 ügyintézőnek, segítve az öltözködési szabályok betartását. A miniszteri rendeletre a július végi kormánydöntés végrehajtásához volt szükség.