Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni

Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni

Kövér László, az Országgyûlés elnöke érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal, abból egyenesen következtethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre – többek közt erről beszélt Kövér László a Bayer show-ban. A kormánypárti Hír TV beszámolója szerint Kövér úgy gondolja, nem biztos, hogy a svéd NATO-csatlakozást most meg kell szavazniuk. 

– Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kisfilm tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén – állította a házelnök. Az általa említett filmet a svéd közoktatásban is használják, ebben többek között Gulyás Márton, a Partizán Youtube-csatorna vezetője is nyilatkozik, és arról beszél, Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként megszűnt.

Svédország NATO-tagságához már csak Törökország és Magyarország jóváhagyása szükséges.