Nem jött be a Juncker-pénz

Nem jött be a Juncker-pénz

(Forrás: MKKP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénzhamisítás miatt emeltek vádat egy bajai nő ellen, aki hamis bankjegyet rakott egy ATM-be, hogy annak értékét jóváírják a bankszámláján, de nem járt sikerrel. Az ügyészség a nőre próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért.

A bankjegy leírása alapján jól azonosítható, miről is van szó: a hamis 20 ezer forintos bankjegy – az MTI tájékoztatása szerint – „előoldalán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság egykori elnöke, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható.”

Vagyis bizonyos, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt viccnek szánt Sorospénz-sorozatának egyik darabjáról van szó, amelyet kampányanyagként osztogatott a párt annak idején.

A Telex emlékeztet rá, hogy nem ez az első eset: volt, hogy valaki egy boltban akart a Kutyapárt Sargentinit ábrázoló 5000 forintosra hasonlító pénzével fizetni, Kovács Gergely pártelnököt pedig a NAV megbüntette pénzhamisításért, neki 100 ezer forintot kellett fizetnie büntetésként.

Címkék: pénz, kutyapárt, Juncker