Nevet változtatott a Jobbik

Nevet változtatott a Jobbik

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője beszédet mond a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten, az Off Kultúrszövőgyárban 2023. február 25-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik országos kongresszusa szombaton elfogadta „Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártjának” új nevét. Mostantól Jobbik – Konzervatívok néven folytatjuk „a normális politika képviseletét” – közölte a párt. Közleményükben azt írták, annak a politikának, amit a Fidesz folytat, semmi köze a hagyományok tiszteletéhez. Orbán Viktor elárulta Európát és arra készül, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, hogy aztán korlátlanul uralkodhasson, orosz segítséggel. A Jobbik – Konzervatívok párt azonban nem fogja tétlenül nézni, hogy „orosz vazallusállamot hozzon létre Magyarországból a jelenlegi miniszterelnök pusztán azért, hogy a hatalmát és a 13 év alatt összeharácsolt vagyonát biztonságban tudja”.

„Európa hetven éve a biztonságot, a szabadságot és a jólétet jelenti. A Jobbik – Konzervatívok mindent megtesz azért, hogy megakadályozza azt a nemzeti tragédiát, amit a Huxit jelentene. Európa kiállt a szabadság, a demokrácia és az emberi méltóság mellett, amelyet Putyin előbb Ukrajnában, majd egész Európában le akar rombolni. Vannak azonban olyan politikusok, akik az orosz vérengzés felelőseit közelebb érzik magukhoz, mint a szabad világ vezetőit. Közéjük tartozik Orbán Viktor, aki nyíltan azon dolgozik, hogy a moszkvai érdekeket kiszolgálva gyengítse az Európai Uniót. Ő letérítené hazánkat arról az európai útról, amelyért oly sok magyar áldozta életét történelmünk során. Ezzel a lépésével magyar családok és dolgozó magyar emberek millióinak életét és jövőjét tenné tönkre” – írták.

Hozzátették, a Jobbik – Konzervatívok olyan Magyarországot ígér a magyar embereknek, amely nem tér vissza az önkényuralom útjára, ahol a politikai szélsőségek szekértáboros harca helyett nyugalom és kiszámíthatóság segíti a fejlődést, ahol békés építkezés zajlik, ahol a munka alapozza meg a sikert, ahol a tanítás és a tanulás megbecsülés tárgya, ahol az emberek nem félnek elmondani a véleményüket. „Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártja a mai közgyűlésén hitet tett Európa, a normális élet és az emberi méltóság mellett” – fogalmaztak.

Gyöngyösi Márton: Az emberek félelmei helyett méltóságukra kell építeni.

Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején – mondta a kongresszuson Gyöngyösi Márton, a párt elnöke az MTI tudósítása szerint. Annak a véleményének adott hangot: az autokrata rendszerek homokra épültek, az uralmuk fenntartására a gyűlöletkeltés, a szabadság korlátozása, az emberek életébe való beleszólás és a háború maradt eszközükként. A jövőbeni Jobbikot a pártelnök „új, nyugodt, de határozott konzervatív politikai erőként” jellemezte, amelynek politikája a felelőségvállalást, az emberi méltóság tiszteletét és a hatékonyságot állítja politikája középpontjába.

A szabadság nem kerül semmibe, csak békén kell hagyni az embereket. A felelős politizálás nem kerül semmibe, csak nem kell bolondságokat beszélni. Hatékony államot működtetni ugyan pénzbe kerül, de ami igazán drága, az a mutyi, meg az erőforrások pazarlása – jelentette ki Gyöngyösi Márton, aki szerint az emberek félelmei helyett méltóságukra kell építeni. A politikus elmondta: nem külföldi mintákat akarnak átvenni vagy „visszaforgatni az idő kerekét”, céljuk egy olyan Magyarország, ahol nyugalom és kiszámíthatóság van, az ellentéteket vita oldja fel, békés építkezés zajlik, a munka és a tanulás megbecsülés tárgya. Gyöngyösi Márton szerint ehhez olyan polgári szövetséget kell építeni, „amely világos, érthető és következetes, 21. századi konzervatív jobboldali politikával azon dolgozik, hogy ennek az országnak egy nap újra felelősségteljes vezetése legyen”. A politikus hozzátette: ennek a motorja pedig a Jobbik – Konzervatívok lesz. A mi pártunk modern jobboldali politikai közösség, elutasítjuk az állam mindenhatóságát és hisszük, hogy az ember szabadsága a közösségek szabadságát is jelenti – fogalmazott Gyöngyösi Márton.

Hozzátette, elvetik a szociális demagógia minden formáját, felesleges központosítás helyett a társadalom önszerveződését támogatják, beleszólást adva nekik saját ügyeikbe. Arról beszélt: olyan munkahelyek létrehozásában hisznek, ahol a nagy értéket teremtő munkáért európai színvonalú fizetés jár. A politikus beszédében kiemelte: sorsdöntő a Jobbik számára az európai parlamenti és az önkormányzati választás is. Megemlítette, nem szállnak be „a baloldali kakasviadalba”, szerintük helyben ismert, elismert emberekkel, civil szervezetekkel együttműködve, pártlogók nélkül kell indulni a 2024-es helyhatósági választáson. Gondolkodjunk együtt, mert a gondolkodó embernél nagyobb fenyegetés erre a rendszerre nincs – fogalmazott a Jobbik elnöke, ebbe a munkába hívva a más világnézetű embereket is, mondván, „mi, együtt vagyunk Magyarország”.