Novák Katalin: A várandósok regisztráljanak és hívják fel a háziorvosukat

Novák Katalin: A várandósok regisztráljanak és hívják fel a háziorvosukat

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arra kérte a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton. A miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett, a várandósokat a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltják.

Az MTI által is idézett műsorban szó esett arról is, hogy megjelent a Magyar Közlönyben az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjuk életkörülményeinek javításáról szóló rendelet. Novák Katalin azt közölte, minegy 3500-4000 olyan gyermek él Magyaraországon, aki 1-es típusú diabéteszben szenved. – Az anyagcserezavar jól kezelhető, és a megfelelő mennyiségű inzulin beadása mellett szinte szövődménymentesen lehet élni vele – jegyezte meg.

Hozzátette, jelenleg az állami támogatással szinte ingyenesen tudják a cukorbeteg gyerekek igénybe venni a legmodernebb inzulinpumpát vagy azt a szenzort, ami folyamatosan figyeli a cukorszintjüket. Az új szabályok értelmében a tanévkezdéstől a pedagógusok külön díjazást kaphatnak, ha 1-es típusú diabéteszes gyerek ellátásában vesznek részt.

– A nyári táborozások terén is bővíti a kormány a lehetőségeket, és a gyermekek iskolai, óvodai étkezésére is jobban odafigyelnek – jelentette be.