Novák Katalin: Otthonfelújításnál bármelyik házastárs nevére kiállítható a számla

Novák Katalin: Otthonfelújításnál bármelyik házastárs nevére kiállítható a számla

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán 2021. május 19-én közzétett videójában (Forrás: Novák Katalin a Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az otthonfelújítási támogatás elszámolásához bármelyik házastárs nevére kiállítható a számla, ha együttesen nyújtották be az igénylést – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán. Novák Katalin a Facebook-oldalán az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos megkeresésekre válaszolt.

A miniszter azt mondta, nem jelent problémát az sem, ha egy számla a férj, egy másik pedig a feleség nevére szól. Egy másik, szintén számlázással kapcsolatos kérdésre azt mondta, elfogadható megoldás, ha például egy asztalos az anyagköltség számláját a saját nevére állíttatja ki, ha azt később „továbbszámlázza” a támogatást igénylők nevére.

– Az otthonfelújítási támogatás terasz kiépítésére, kibővítésére is felvehető, és még a korlát kialakítása is elszámolható – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter egy újabb kérdésre a Facebook-oldalára feltöltött videóban.