Nyíregyháza több mint ezer lámpát lekapcsol

Nyíregyháza több mint ezer lámpát lekapcsol

Közvilágítás Berettyóújfaluban (Fotó: Muraközi István Facebook-oldala). KÉPÜNK CSAK ILLUSZTRÁCIÓ!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyíregyháza a spórolás érdekében csökkenti a közvilágítást, az üzemben lévő 17 600 lámpatest közül több mint ezret kikapcsolnak még januárban – közölte a helyi önkormányzat az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint az ebben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkoztak, most pedig a megvalósítási szakasz jön, figyelembe véve a biztonsági szempontokat is. A közvilágítással kapcsolatos feladatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. látja el.

„Az energiaköltségek csökkentésére a szakemberek a működő fényforrások egy részének leszerelés nélküli kikapcsolását látták megvalósíthatónak”, számolt be róla az önkormányzat. A nem egymás melletti fényforrásokat kapcsolhatják ki, tehát a közvilágítás ritkításáról lesz szó. A változás a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti. A lakóutcákban nem terveznek hasonlót, tekintettel a lakosság biztonságérzetére, az élet- és vagyonbiztonságra, valamint a közlekedésbiztonság megőrzésére. Változatlan marad továbbá a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is.

A jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg 100 millió forintos megtakarítást jelenthet az önkormányzat szerint. A megvalósítás várható végső időpontja január 31.