Orbán is csak akkor kapja meg az oltást, amikor sorra kerül

Orbán is csak akkor kapja meg az oltást, amikor sorra kerül

Pintér Sándor és Orbán Viktor az operatív törzs ülésén 2020. november 16-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg máshol a vezető politikusok elsők közt sietnek beoltatni magukat, addig itthon szavakban jóval szerényebbek, és azt hangsúlyozzák, hogy majd ha rájuk kerül a sor. Ez derült ki a Blikk friss összeállításából is, megszólaltatva kormánypárti és ellenzéki képviselőket egyaránt.

Korábban már felmerült, mikor kaphatja meg a vakcinát az influentaoltást elsők közt beadató Orbán Viktor, illetve a többi fideszes politikus. Gulyás Gergely erről egy kormányinfón elmondta már, az oltási protokollhoz igazodnak, tehát nincsenek ott az elsők között a kormány vezetői.


Most ismét az derült ki, hogy ragaszkodnak a protokollhoz, ami a veszélyeztetett csoportokat részesíti előnyben. – Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra került – jelentette ki a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan. Áder János sajtóirodája eközben még csak nem is válaszolt.

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós korábban szintén azt mondta a bulvárlapnak: még nincs rajta a sor. Mivel ő nem az intenzív osztályon dolgozik, ezért majd csak később fog jönni – jelentette ki. A Fidesz-frakció most ugyancsak ezt válaszolta: „A Fidesz-frakció tagjait nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem terveztük a képviselők külön oltását. A legfontosabb, hogy először a védekezésben részt vevők és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, azután mindenki más. A politikusoknak a sor végén kell állniuk.”

A Jobbikot vezető Jakab Péter a Blikknek azt mondta, képviselőik maguk döntenek arról, élnek-e az oltás lehetőségével, ebbe nem szólnak bele. A soronkívüliséget mindenesetre meghagynák azoknak, akik a frontvonalban vannak, veszélyeztetettek, és igénylik is a vakcinát. A Jobbik egyébként a héten állt ki azért is, hogy ne járjon semmiféle többletjoggal a vakcina beadatása.

A Demokratikus Koalíció szintén azt válaszolta, nem készül a sor elejére beállni. – Semmilyen konkrét információnk nincs a vakcina beadásával kapcsolatban, az oltás megszervezése a kormány feladata – válaszolta a párt.

Amerikában ugyanakkor az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden már beoltatta magát élő adásban, erről itt írtunk.