Orbán Trumpról: Minden merényletet háborúellenes, békepárti politikusokkal szemben követnek el

Orbán Trumpról: Minden merényletet háborúellenes, békepárti politikusokkal szemben követnek el

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A békemissziója következő lépéséről azért szokta mindig utólag tájékoztatni a közvéleményt Orbán Viktor, mert megalapozottan óvatos, és sok ellenfele van a békemissziónak – erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

– A világ figyelmét megragadó merényletek száma nő, minden merényletet háborúellenes, békepárti politikusokkal szemben követnek el, a háborús erők vannak olyan szervezett állapotban, hogy megpróbálják letakarítani a színpadról a békepárti erőket – fejtette ki. Ő maga Trumppal az ellene elkövetett merénylet előtt két nappal tárgyalt több mint két órát. – Az elnök úr jó állapotban van, jelentem, harca kész, ez látszott talán, ahogyan túlélte a merényletet. Hála a Jóistennek, hogy nem engedte, hogy megöljék. Ez azt jelenti, remélem, hogy a Jóistennek tervei vannak az elnökkel, és mi más lehetne a Jóisten terve ilyen háborús időkben, mint az, hogy valaki hozzon már békét, és ő a béke elnöke volt – fejtette ki. 

Orbán Viktor azt is jelezte: Donald Trumppal gazdasági kérdésekről is tárgyaltak, és volt néhány olyan pontja a programjának, amit örömest hozna át Magyarországra már a következő évben. Közölte: figyelemre méltónak tartja az elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről. – Itt, Magyarországon sem látom annak szükségét, hogy a borravalót adóztatni kellene – mondta. Hozzátette: folyamatosan kapnak gondolatokat Donald Trump gazdasági programjából, ilyen a „ne legyen adó a borravalón című javaslat” is, de ezen kívül más is lesz még, és erről elég alaposan beszéltek is Trumppal.