Orbán Viktor a NATO-csúcsra utazott

Orbán Viktor a NATO-csúcsra utazott

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsoráján a madridi Királyi Palotában 2022. június 28-án. Másnap kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója. Orbán Viktor mellett Rumen Radev bolgár köztársasági elnök (b), mögötte Olaf Scholz német kancellár. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök Madridba érkezett, ahol szerdán kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kedden este VI. Fülöp spanyol király gálavacsora keretében látta vendégül a Madridba érkezett vezetőket a Királyi Palotában.

A NATO-csúcson Orbán Viktor által képviselendő álláspont szerint Magyarország az ukrajnai háború eszkalációja helyett a béke érdekében tett erőfeszítéseket támogatja. Gyors fegyverszünet és béketárgyalások: ez a recept az Európát sújtó háborús infláció és a küszöbön álló háborús gazdasági válság ellen – ismertette Havasi Bertalan.

Eközben a NEXTA Twitter-üzenete szerint, amelyet az Index idéz, Varsóban megint tüntettek Orbán Viktor ellen. A tüntetők a magyar nagykövetség előtt gyűltek össze, és az ellen tiltakoztak, hogy Magyarország mentességet kapott az oroszok elleni olajembargó alól. Mindeközben egy vérhez hasonló folyadékkal öntötték le magukat egy Barátság kőolajvezeték feliratú csőből.