Orbán Viktor amerikai díjat kapott a kommunista erőkkel szembeni harcért

Orbán Viktor amerikai díjat kapott a kommunista erőkkel szembeni harcért

Díjátadón méltatták Orbán Viktort, akinek az Egyesült Államok legnagyobb és legrégebbi, republikánus fiatalokat tömörítő egyesülete odaítélte a John Foster Dulles-díjat. (Képernyőfelvétel: Orbán Balázs Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok legnagyobb és legrégebbi, republikánus fiatalokat tömörítő egyesülete Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek ítélte a John Foster Dulles-díjat, amelyet azoknak adományoznak, akik felveszik a harcot a kommunista erőkkel szemben – írta ki Facebook-oldalára Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A díjátadón elhangzott méltatáson elhangzott, hogy Orbán Viktor a magyar nemzet elkötelezett védelmezője, beleértve a határon belüli magyarokat é „a trianoni békeszerződés által az anyagországtól elszakított magyarokat is”.

– Orbán miniszterelnök véghez viszi a dolgokat – mondta a felszólaló, majd így folytatta: „Megújította a magyarországi médiavilágot, hogy az a nemzeti érdekeket szolgálja, ne pedig az internacionalista elitek érdekeit.”

Az elhangzottak szerint az is Orbán érdemei közé tartozik, hogy kerítést épített Magyarország déli határa mentén, „hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását az országba.” A felszólaló dicsérte az adópolitikát is, amely támogatja a gyermekvállalást, „és jelentősen csökkenti az adóterheket, ha a családok három vagy annál több gyermeket vállalnak”.

Sőt, az is külön jó pontnak számít, hogy „olyan választásokat tart, amelyek eredményei egy nap alatt megszületnek”, és amelyeket a nemzetközi választási megfigyelők jobban megfigyeltek, mint bármely más választást az Európai Unióban. Orbán megnyitotta Magyarországot a több mint egy évszázaddal ezelőtt elszakított közösségek előtt, és lehetővé tette számukra, hogy hazatérjenek szülőföldjükre.

– Soros Györgyöt pedig kipenderítette – hangsúlyozták a beszédben, amit nagy ováció kísért a közönség soraiban. Majd a felszólaló hozzátette: „Orbán miniszterelnök felemeli nemzetét, és erősíti annak identitását.” Ezután saját személyes élményét osztotta meg nézőivel, mivel  év elején részt vett az a magyar CPAC Hungary konferencián, és lelkesítőnek nevezte Orbán ottani beszédét, amelyben a kormányfő a nemzeti jobboldali mozgalmak közötti kapcsolatok megteremtésére szólított fel. 

Végül háláját fejezte ki az Alapjogokért Központnak és igazgatójának, Szánthó Miklósnak. A magyar kormányfő helyett Takács Szabolcs, Magyarország amerikai nagykövete vette át a díjat.

A méltatást ITT tekintheti meg teljes egészében: