Orbán Viktor az Egri csillagokkal emlékezik a Hősök napjára – videóval

Orbán Viktor az Egri csillagokkal emlékezik a Hősök napjára – videóval

Orbán Viktor és Soros György találkozója 2011-ben. Forrás: Pelsőczy Csaba / kormany.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. A Magyar Hősök Napján az Egri Csillagok egy részletét töltötte fel közösségi oldalára Orbán Viktor. – Dicsőség azoknak, akik életük árán is megvédték a magyar szabadságot – írta a miniszterelnök. Követői azonban nem feledkeztek meg arról, hogy ma van az ő 57. születésnapja is, így a hozzászólások között számos, neki szóló születésnapi jókívánság található.

Orbán egy videót már kapott, pár napja Szikora Róbert előadóművész, Nógrádi László egykori közlekedésügyi miniszter, Brenner Dominik, a 28. Fidesz-kongresszus legfiatalabb küldöttje és Szalay Kornél Géza fideszes önkormányzati képviselő érezte úgy, hogy a nemzedékek nevében meg kell köszönnie a miniszterelnök munkásságát – vette észre a hvg.hu.

Eközben egy holland lap is felidézte a Fidesz akkor 29 éves elnökének 1992-es amerikai utazását – írja az Index. Orbán 1992-ben tíz másik „fiatal európai vezetővel” együtt hat hetes tanulmányútra utazott az Egyesült Államokba a German Marshall Fund of the United States alapítvány jóvoltából – olvasható az NRC nevű holland lapban

A lap szerkesztője, Marcel Haenen is a csoport tagja volt, cikkében felidézte, milyen volt a fiatal Orbán Viktor, és mit tapasztalt az utazás alatt. Az első napon a bemutatkozáskor Wolfgang Krach, a Süddeutsche Zeitung főszerkesztőjének visszaemlékezése szerint Orbán a következőképpen mutatkozott be:

„Orbán Viktornak hívnak, a Fidesz elnöke vagyok, és Magyarország következő miniszterelnöke leszek”. Pascal Richének, a francia L'Obs főszerkesztőjének, viszont meglehetősen más benyomása volt. Riché, aki akkor is újságíró volt, apró karikatúrákat rajzolt a résztvevőkről, és rövid megjegyzéseket fűzött hozzájuk. „Viktor olyan mint egy pici Napóleon (setét és magányos)”.

Párttársa, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, aki Orbánnal együtt vett részt a tanulmányúton azt emelte ki a cikkben, hogy „Viktor rendszerint hatkor kelt, és angol szavakat gyakorolt”.

Egy másik résztvevő, Pauline Krikke, a hollandiai konzervatív liberális VVD politikusa így emlékszik vissza a két magyarra: „Orbán és Németh lelkesedést sugároztak, és várakozással tele néztek a jövőbe.”