Orbán Viktor csak „közvetlenül és kötetlenül” akar kommunikálni, ezért a Facebookon jelent be

Orbán Viktor csak „közvetlenül és kötetlenül” akar kommunikálni, ezért a Facebookon jelent be

Orbán Viktor hang nélküli Facebook-tájékoztató videója, 2020. március 18-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök közvetlenül és kötetlenül akar kommunikálni az emberekkel – ezt írta az RTL Híradónak Orbán Viktor sajtófőnöke, ezért a Facebookon kommunikál a koronavírus-járványról.

A járvány kirobbanása óta a miniszterelnök követőinek száma több mint háromszázezerrel nőtt a Facebookon. Orbán Viktor a nagy bejelentések többségét ott hozta nyilvánosságra.

Az RTL megkérdezte Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, hogy Orbán Viktor miért a közösségi oldalon jelentett be több fontos intézkedést, hányan dolgoznak a Facebook-oldalon, és a bejegyzéseket jóváhagyja-e a miniszterelnök?

Havasi Bertalan írásban azt válaszolta, hogy a Miniszterelnöki Sajtóiroda alkalmazásában álló munkatársak készítik a bejegyzéseket. Havasi bevált, jó eszköznek nevezte a Facebook-profilt, szerinte a miniszterelnök fontosnak tartja, hogy közvetlenül és kötetlenül is kommunikálhasson az emberekkel. A videós bejelentkezéseket mindig hozzáférhetővé teszik a hírszerkesztőségeknek, vagyis nem cél a média kikerülése – tette hozzá Havasi Bertalan.

Orbán és a koronavírus: se kép, se hang | Magyar Hang

Mikecz Dániel politológus arról beszélt az RTL-nek, hogy a miniszterelnök a Facebookon közvetlenül a választókat tudja megszólítani és kikerülheti a médiát. „Erősíti a kötődést, a választó elköteleződését, ráadásul a közösségi oldalon több emberhez juthat el az üzenet, mint az állami médiában.