Orbán Viktor: Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

Orbán Viktor: Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 15 éve történt. Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet? – erről posztolt Orbán Viktor miniszterelnök annak apropóján közösségi oldalára, hogy 15 éve hangzott el Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő hírhedtté vált beszéde. Orbán kérdése mellé egy videórészletet is posztolt a beszédből.

Úgy tűnik, a Fidesz politikusai kiemelten foglalkoznak az évfordulóval, ugyanis például Novák Katalin tárca nélküli miniszter is ugyanerről posztolt közösségi oldalán. – Történelmi távlatban is fontos eseményeknél jellemző, hogy emlékszünk, mit csináltunk éppen akkor, amikor történtek. Ilyen Antall József halála vagy a szeptember 11-i terrortámadások. Tizenöt éve ilyenkor még nem tudhattuk, hogy éppen akkor mond Gyurcsány Ferenc regnáló miniszterelnök egy olyan beszédet, amely lerántja a leplet hazug, álnok működésükről. Tisztán emlékszem azonban arra, amikor szeptemberben megismerhettük az őszödi beszéd tartalmát. Második fiunk egy hónapos sem volt még, így a közéletnél sokkal jobban foglalkoztatott, hogyan tudok egy két és fél éves mellett egy csecsemőről is gondoskodni. Alig-alig követtem a politikát, Gyurcsány beszéde azonban annyira hihetetlen és felháborító volt, hogy nem lehetett nem tudomást venni róla. Most, tizenöt év elteltével ez az ember parlamenti képviselő és az ellenzéki oldal vezetője... – idézte fel Novák.