Orbán Viktor részt vesz Silvio Berlusconi búcsúztatásán

Orbán Viktor részt vesz Silvio Berlusconi búcsúztatásán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Silvio Berlusconi, az olasz Forza Italia párt elnökének talákozója Rómában 2019. október 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Olaszországba utazik, hogy lerója kegyeletét Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, a Hajrá Olaszország (Forza Italia) párt elnöke gyászszertartásán – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló olaszországi médiaértesüléseket.

A temetési szertartást szerdán délután 3 órakor tartják a milánói dómban, állami tiszteletadással. A botrányairól, pereiről elhíresült négyszeres egykori olasz kormányfő, médiamogul és milliárdos Silvio Berlusconi hétfőn, 86 éves korában hunyt el Milánóban.

Orbán Viktor „nagy harcosnak és barátjának” nevezte a sokak szerint a modern populizmus egyik archetípusának tartott Berlusconit.