Orbán Viktor után Dobrev Klára is találkozott Olaf Scholz német kancellárral

Orbán Viktor után Dobrev Klára is találkozott Olaf Scholz német kancellárral

Dobrev és Scholz (Fotó: Dobrev Klára / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tegnap Berlinben Olaf Scholz német kancellárral találkoztam és a felfüggesztett európai uniós forrásokról beszéltünk – jelentette be közösségi oldalán Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, egyben árnyék-miniszterelnöke.

Dobrev szerint Scholz azt mondta, hogy a jogállamisággal, a korrupcióellenes küzdelemmel kapcsolatban nem fog kompromisszumokat kötni. – Számára nem lesz elég annyi, hogy a magyar kormány korrupcióellenesnek beállított jogszabályokat visz át a Parlamenten. Csak akkor támogatja az uniós források megindítását, ha a magyar kormány valódi eredményeket tud elérni a jogállamiság helyreállítása és a korrupció megfékezése terén. A gyakorlatban és nemcsak papíron – írta a politikus. 

Szerinte „világos üzenet ez Orbánnak”. – Európa nem fog pénzt adni, ha azokat továbbra is ellopják. Csak akkor indulhatnak meg az uniós források, ha biztosítják, az európai adófizetők pénze oda jut, ahová az Unió szánja, a magyar emberekhez, a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, a magyar önkormányzatokhoz – tette hozzá.

Orbán Viktor hétfőn találkozott a kancellárral Berlinben, a Politico szerint hűvös fogadtatásban részesült.