Összeakadt Magyar Péter a fideszes Pócs Jánossal a Csángó Fesztiválon

Összeakadt Magyar Péter a fideszes Pócs Jánossal a Csángó Fesztiválon

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jászberényi Csángó Fesztiválon futott össze a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, Magyar Péter a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, Pócs Jánossal. Utóbbi nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eleinte védelmébe vette a Szolnoki kalandparkban a gyereket felrúgó karateedzőt. 

A találkozásról mindketten beszámoltak a maguk Facebook-oldalán. „A Csángón sétáltam a feleségemmel, amikor Magyar Péter a testőreivel utánam kiabált, hogy álljak meg. Megálltam…” – fogalmazott bejegyzésében a kormánypárti politikus, aki egy videót is közzétett az esetről, amit a 24.hu vett észre. Ezen csak Pócs hangja hallatszik, amint közli Magyarral, hogy „ide szórakozni jönnek az emberek”, majd azt tanácsolja, „hozzál még testőrt magaddal, kettőt!”, és faképnél hagyja. A fideszes politikus később azt mondta, hogy Magyar Péter beléjük kötött az eseményen. „Egyszerűen nem értette, hogy a Csángó az a szórakozásról és a kultúráról szól. Két testőrrel itt senki sem járkál. Csak az, aki fél” –  fogalmazott.

Magyar azt írta a közösségi oldalán, hogy csodás találkozása volt „a Jászság rettegett fideszes földesurával, Pócs Jánossal, aki a roma alkalmazottját viccből kazánba zárta, fiatalkorú lányoknak kínált pálinkát, majd tett a kinézetükre megjegyzést”.  Felemlegette azt is, hogy a fideszes képviselő mentegette a növendékét brutálisan felrúgó karateedzőt, majd úgy fogalmazott: a képviselő elegáns volt, mint „a Cosa Nostra vezetői”, de élőben nem volt olyan bátor, mint a Facebook-kommentekben. A bejegyzése alatti hozzászólásokban azt is megjegyezte, hogy Pócs letiltotta őt a Facebookról, és egy olyan videót osztott meg a találkozóról, amin csak az ő hangja hallatszik. Jászapáti lesz egyébként az első település, amelynek Tisza Párt által támogatott polgármestere lesz: Illés Gergő a jászsági fideszes parlamenti képviselő fiát, ifjabb Pócs Jánost győzte le.

A Tisza Párt elnöke vasárnap reggel egy újabb posztban emlékezett meg Pócs Jánosról, aki szerinte jó példája annak a romlott, polipszerű világnak, amit a Fidesz kialakított sok vidéki térségben és szerinte neki köszönhető, hogy 2019-ben Jászberényben elzavarták a jászok a Fideszt, idén pedig Jászapátiban a Tisza Párt által jelölt támogatott legyőzte ifjabb Pócs Jánost az önkormányzati választásokon.