Összefogott a Momentum és a Szikra Mozgalom Zuglóban Horváth Csabával és a Fidesszel szemben

Összefogott a Momentum és a Szikra Mozgalom Zuglóban Horváth Csabával és a Fidesszel szemben

Rózsa András és Sudár Orsolya (Fotó: Szikra Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lesz ellenzéki előválasztás Zuglóban, miután a momentumos Rózsa András és a szikrás Sudár Orsolya megegyezett, hogy együtt indulnak. Bár a megállapodás összes részletét még nem véglegesítették, az biztos, hogy Rózsa lesz a polgármesterjelölt, az egyéni körzetekben pedig indulnak szikrások jelöltek is. Egyikük biztosan Sudár lesz – tudta meg a 444.

Rózsa András a portálnak elmondta, hogy miután Horváth Csaba MSZP-s polgármester az utolsó pillanatig sem jelentkezett, hogy mégis részt venne az előválasztáson, úgy döntöttek, nem érdemes azt csonka módon megtartani. Mert nem éri el a célt, miszerint egy ellenzéki jelölt álljon szemben a fideszessel. Rózsa azt mondta, a szikrásokkal jól megismerték egymást az elmúlt időszakban, és egyetértettek abban, hogy felelősebb, ha összefognak. Rózsa azt is mondta, hogy a történtek után nem tudja hiteles, legitim jelöltnek tekinteni Horváthot.

Közös közleményükben azt írták, hogy vállalják, hogy Hadházy Ákos a kerület országgyűlési képviselőjének támogatásával, közös munkával és közös polgármesterjelölttel legyőzik a Fidesz jelöltjét és egy szolidáris megújult kerületi vezetést hoznak el a zuglói lakosok és a zuglói ellenzéki közösség számára. Hozzátették: „Olyan összefogás kell, amely nemcsak a választáson képes legyőzni a Fideszt, hanem a kerület vezetésével hatásosan tudja kivédeni a kormány támadását is! Olyan összefogásra van szükség, ami a zuglóiak érdekeit képviseli, nem a kormányét, és nem a magánérdekekét!” Szerintük az elmúlt hetek bebizonyították, hogy a közös kiállásnak eredménye van: elérték, hogy a kormány elhalassza a rákosrendezői területen zajló „botrányos” kilakoltatásokat.