Ötezres lakókomplexum épül Paks mellett

Ötezres lakókomplexum épül Paks mellett

Paks. (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy ötezer főnek otthont adó, saját infrastruktúrával rendelkező komplexum épül fel Paks mellett a Paks II. építéséhez a városba érkező dolgozóknak – nyilatkozta Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója az Economixnak

Most nagyjából ezren dolgoznak a projekten, ez folyamatosan növekszik, a csúcsidőben pedig a 8-10 ezer főt is elérheti majd.

A 18 ezer fős Pakson már az elmúlt időszakban is problémát okozott, hogy az atomerőmű második ütemének építésére érkező dolgozók nehezen találtak eladó vagy kiadó lakásokat. A paksi albérletek drágábbak lettek, mint korábban, a helyiek szerint „Paks megtelt”. s valóban igaz, hogy a helyi ingatlanárak a jobb fővárosi kerületek áraival vetekszenek. 

Az ipari park közelében már tavaly elkészült egy háromszáz fős munkásszállás, s épül egy 500 lakásos lakópark is a városban, amelynek – ki tudja, miért, talán udvarisasságból – a Léna nevet adták, de a helyiek szerint már a közművesítésnél látszik, hogy lesznek problémák az építkezéssel. 

Rákóczi Péter a jövőben érkező munkások elszállásolásáról azt nyilatkozta: „Elszállásolásukra a munkaterület közvetlen szomszédságában kerül sor. A szigetszerűen kialakításra kerülő területen minden alapvető infrastruktúra rendelkezésre fog állni a munkavállalók számára, az élelmezéstől az egészégügyi szolgáltatásokon át a kikapcsolódásig (például sportpályákkal). A több ezer fős létszám tehát közvetlenül nem fogja a várost terhelni. A hatóságok között már folynak az egyeztetések az első ütemben ötezer fős komplexum kiépítéséről.”

Címkék: Paks, lakókomplexum, Léna