Ötvennél is többen zsúfolódtak össze két teherautó rakterében

Ötvennél is többen zsúfolódtak össze két teherautó rakterében

Ideiglenes biztonsági határzár a magyar-szerb határon, Bácsalmás közelében 2020. július 16-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két teherautót is lekapcsoltak a rendőrök hajnalban a csanádpalotai határátkelőn, amelyekben illegális migránsok bújtak meg – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatóiból.

Mint írták, a magyar és a román rendőrök hajnali negyed 2-kor közösen ellenőriztek egy török honosságú járművet. Mint kiderült, a teherautó rakterében 24 férfi bújt meg, akik valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat. Kevesebb mint két órával később ugyancsak a magyar és a román rendőrök egy román járművet is megállítottak. Annak rakterében 28 férfire bukkantak, ők is szír állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrség azt írta, hogy az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét  hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem. A sofőrökkel szemben embercsempészés, a gépjárműben megbújt utasokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Az MTI közben azt írja ugyancsak a rendőrségi adatokra hivatkozva, hogy péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák. Pénteken 77, szombaton 97, vasárnap 102 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 22 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 724 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza, a megelőző héten ez a szám 555 volt.