Padot felújító kutyapártosokat csípett el a rendőrség Bicskén

Padot felújító kutyapártosokat csípett el a rendőrség Bicskén

Rendőrök igazoltatják a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistáit Bicskén 2022. augusztus 31-én. (Fotó:MKKP Bicske)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három rendőr is a helyszínre érkezett, hogy megakadályozzák az önkormányzati tulajdonban lévő padok felújítását Bicskén. Az érintett kutyapártosok szerint nem ez az első ilyen eset.

A Fejér megyei Bicskén akciózott a minap a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Tavaly már próbálkoztak azzal aktivistáik, hogy a város központi parkjában elhasználódott padokat lefessék és lecsiszolják. Akkor a kutyapártosok által felújított ülőalkalmatosságokat – de csak azokat – a bicskei fideszes önkormányzat kicserélte, újrafestette: a padok színes léceit barnára festették. 

„Ezen felbátorodva, mivel a parkban még nagyon sok elhanyagolt állapotú pad van, úgy gondoltuk, hogy folytatjuk az egy évvel ezelőtt megkezdett festést, hátha, mint tavaly, ismét kicseréli az önkormányzat ezeket is” – nyilatkozta lapunknak Paszicsnyek János, az MKKP egyik helyi aktivistája.

Másfél órával a mostani munka megkezdése után előbb egy helyszínelő érkezett hozzájuk, aki a kutyapártosok elmondása szerint nem igazoltatta őket, csupán felszólította az aktivistákat, hogy azonnal fejezzék be a padok felújítását. Ezt követően érkezett további két rendőr. „Nagyon aranyosak, nagyon kedvesek, tényleg abszolút közreműködők voltak” – írta le a rendőrök intézkedését.

Paszicsnyek azt is megtudta a helyszínen, hogy a hatóság lakossági bejelentés alapján járt el, valaki feljelentette őket a helyi rendőrkapitányságon, „önkormányzat tulajdonát képző tárgyon esett garázdaság” miatt. A férfi azt is elmondta a Magyar Hangnak, hogy a tavalyi hasonló esetből sem lett szabálysértési- vagy büntetőeljárás, így most is erre számítanak.

„Vizsgálják az eset körülményeit”

Lapunk megkérdezte az esetről a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették, állampolgári bejelentés alapján intézkedtek: „augusztus 31-én 17 óra 45 perckor Bicskén, a Kossuth térről rongálásról érkezett bejelentés a rendőrségre”. Tájékoztatásuk szerint az ügy még nem zárult le, „az eset körülményeit a Bicskei Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja”. Azt is megkérdeztük a Fejér megyei rendőröktől, hogy miért volt szükséges három rendőrnek is a helyszínre érkeznie, ám erre a kérdésünkre nem kaptunk tőlük választ.

Épp egy napja írtuk meg, hogy egy másik rongálási gyanúval indult ügyet, melyben a kampány során a Bicskén kihelyezett plakátokban tett kárt a „bicskei plakátfantom” megszüntetett a rendőrség, „az elkövető ismeretlen volta miatt”.