Pápán bezár egy óvoda, mert koronavírusos lett az egyik gyerek

Pápán bezár egy óvoda, mert koronavírusos lett az egyik gyerek

Fotó: Glix.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb intézményt kényszerült bezárni kedd reggeltől Pápán a fertőtlenítő takarítás idejére – a 24.hu vette észre a papa-ma.hu portálon megjelent hírt.

Mint közölték hétfőn késő este kapták a tájékoztatást, hogy a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda egyik kisgyermekének pozitív lett a koronavírus tesztje. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, hogy az óvodát bezárják és a fertőtlenítő takarítás után nyithat meg újra. Az oda járó gyerekek és a dolgozók karanténba kerülnek, az érintettek értesítése megkezdődött. Pillanatnyilag több, mint 20 kicsiről és legalább 9 dolgozóról van szó, akik érintkeztek a fertőzött gyermekkel.

Müller Cecília a napokban közölte, hogy az újabb gócpont Pápa, ahol múlt héten 22 regisztrált esetről tudtak. Az országos tiszti főorvos szerint azért kezdhetett el felgyorsulni a vírus terjedése, mert egy beteg közösségbe ment.