Pár óra alatt telt be a további 2500 hely is, amit a főváros az ingyenes tesztelésre nyitott

Pár óra alatt telt be a további 2500 hely is, amit a főváros az ingyenes tesztelésre nyitott

Egy egyetemi hallgató mintát cseppent az antigén gyorsteszt paneljére a győrszentiváni Hungaro-Dalton Pedagógiai Innovációs Egyesület Égig Érő Fa Kétnyelvű Montessori Óvodában 2020. december 1-jén (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Már érkeznek az első regisztráltak a Főváros által biztosított koronavírus tesztelésre. A 2500 hely, amelyet tegnap megnyitottunk szintén pár óra alatt betelt – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A főváros a napokban jelentette be, ingyenes lehetőséget biztosít lakosainak, hogy az ünnepek előtt, december 19-e és 23-a között teszteltethessék magukat a koronavírusra. Elsőként 5000 férőhelyet biztosítottak, ám ez egy délután alatt betelt, ezért pénteken további 2500 helyet nyitottak, ám ezek azóta ugyancsak elfogytak.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3877080555658095

Mint Karácsony írta, programjuk talán segítség ez sok budapestinek, és jelzés a kormánynak, hogy igény és szükség lenne a tömeges ingyenes tesztelésre a tömeges oltás előtt is.