Parlamenti határozatban ítélné el a Hamászt a Fidesz

Parlamenti határozatban ítélné el a Hamászt a Fidesz

Kocsis Máté (Fotó: Facebook/Kocsis Máté hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot terjeszt az Országgyűlés elé jövő héten a Fidesz – ezt Kocsis Máté közölte a Facebook oldalán.

A kormánypárt frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint a dokumentumban az szerepel majd, hogy „az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket”. Leszögezik azt is, hogy Magyarország elítéli a terroristákat és az áldozatok oldalán áll, a terrorizmus áldozatainak pedig joguk van megvédeni magukat, és megtenni az ahhoz szükséges lépéseket, hogy a támadás ne ismétlődhessen meg. Magyarország elismeri Izrael jogát az önvédelemre, ugyanakkor el kell kerülni, hogy „a terroristák elleni háború államok közötti háborúvá váljon”.

A dokumentum a bevándorlást is érinti: „az Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett tömegek, akik között ott vannak a terror hívei, a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai is, közvetlen és súlyos kockázatot jelentenek az európai polgárok, illetve a kontinens biztonságára”. 

Címkék: Kocsis Máté, Hamász