Plakátokat ragasztott a Momentum a Fidesz frakcióülését eltakaró fekete kordonokra

Plakátokat ragasztott a Momentum a Fidesz frakcióülését eltakaró fekete kordonokra

Momentumos plakátok a Fidesz frakcióülését eltakaró kordokon (Forrás: Szabó Bence Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István fotóival plakátolta ki a Momentum a Fidesz kihelyezett debreceni frakcióülésének helyszínét védő fekete kordonokat. A képeken szerepel még az „Ellopták? Vegyük vissza!” felirat is.

Szabó Bence, debreceni momentumos önkormányzati képviselő és képviselőjelölt nevéhez fűződik az akció. Szerinte ugyanis felmerül a kérdés, hogy „Kósáék mit szeretnének elrejteni a debreceniek szeme elől”? Arra is kíváncsi „Minek az ellopásáról dönthetnek éppen a rejtőzködő kormánytagok?”.

Debreciner számolt be róla, hogy a helyiek óvatlan tekintetei elől is lezárták Debrecenben a Baltazár Dezső teret, ami a frakcióülésnek helyet adó Kölcsey Központ és a képviselőknek szállást adó Hotel Lycium mögött található. Vagyis nemcsak hogy nem lehet a politikusok közelébe menni, de látni sem lehet őket.

A szerdán kezdődött frakcióülésen Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot, az az, ha Gyurcsány Ferenc újra a hatalom közelébe kerül. Majd a hivatalos sajtótájékoztatón Kocsis Máté is „gyurcsányozott” egyet, illetve bejelentette, hogy a Fidesz frakciója a hitelmoratórium fenntartását kérte a kormánytól.