Polgárőr lett Pálffy István

Polgárőr lett Pálffy István

Pálffy István a HírTV műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polgárőrként dolgozik mostanában az a Pálffy István, aki tavaly tért volna vissza műsorvezetőként a Hír Tv-n, de egyetlen adás után távoznia kellett. Emlékezetes, Pálffy szerződtetését kiemelt kampány keretében harangozták be, volt interjú vele több kormánypárti médiumban is, mégis az első nap után menesztették. A műsorvezető ugyanis, amikor Márki-Zay Péterrel interjúzott, félreérthető kijelentéseket tett a pedofíliáról, feltehetően azért, hogy az ellenzéki politikust rávegye hasonló állítások kimondására. Márki-Zay viszont ehelyett élesen visszakérdezett, a magyarázkodó Pálffy pedig saját mondandójába belezavarodva beszélt arról: türelemmel kell viseltetni a hasonló „betegségek” iránt.

A Blikk most arról írt, Pálffy polgárőrként tevékenykedik Balatonkenesén. Igaz, az egykori tévés azt mondta, négy éve kezdte meg a szolgálatot, a járvány idején az idősek védelmére és ellátására kellett fókuszálniuk. Mostanában pedig autóval, biciklivel és gyalog is járja a helyszíneket az előírt egyenruhában. A nyáron különösen sok dolguk van a fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása miatt. Pálffy azt is mondta, történt már fizikai összeütközés, mikor egy kerti partihoz hívták ki, és „két kölyök” rájuk támadt. De végül nem lett komolyabb baj, és az ügyet nem is jelentették. Alapvetően viszont minden rendben szokott szerinte menni.

Az egykori híradós kifejtette továbbá, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnökségében is dolgozik, illetve bár jelentkezett tartalékos katonának, de végül nem állt szolgálatba. Kilenc hónapba került volna ugyanis már eleve az, hogy elvégezze a mindenféle orvosi, alkalmassági és pszichológiai vizsgálatokat. Novemberben pedig 65 éves lesz, azaz betölti a nyugdíjkorhatárt.

A Hír Tv-től való botrányos távozásáról, annak körülményeiről és a történtek tanulságairól Pálffy István ezúttal nem beszélt.