Pósánné előrelép

Pósánné előrelép

A képviselő és felesége. (Forrás: Pósán László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mától, ahogy azt a csütörtöki Magyar Közlönyben nyilvánossá tették, Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Pósánné Rácz Annamáriát. Azt nem tartalmazza a közlönyben megjelent határozat, hogy Pósánné milyen területért fog felelni. 

Pósánné a fideszes országgyűlési képviselő, Pósán László felesége, jelenleg a Debreceni egyetem oktatási igazgatója. Az új helyettes államtitkár tavaly Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, egy évvel korábban pedig ahogy arra a 444.hu emlékeztet,  megjelnt róla egy portrécikk a HAON.hu-n, amelyből kiderül, hogy magyar-latin szakos tanárként kezdte és 2014 óta a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója. Sohasem munkaidőben, inkább teljesítményben gondolkodik. Akaratos és következetes a munkahelyén és a családban is. A szellemi munkától a szépirodalom és a fizikai aktivitás, a sütés-főzés és a kertészkedés felé fordul, amikor teheti. Nem szereti a gyorsételeket, a konyhában töltött idő alatt pedig rendeződnek a gondolatai. Nem él mély meggyőződéses hitben, de katolikusként határozottan állítja: nem lennénk azok, akik vagyunk, ha nem Európában születtünk volna és élnénk nőként a 21. században. Szerinte luxus nem élni a lehetőséggel, hogy a nők ma minden tudáshoz hozzáférnek.