Pumuklit és Csipkerózsikát is feljelentették a kormányhivatalnál

Pumuklit és Csipkerózsikát is feljelentették a kormányhivatalnál

Forrás: Ellis Kaut, Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még Pumuklit és Csipkerózsikát is feljelentették a kormányhivatalnál, hogy megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket – derült ki az RTL.hu cikkéből. A honlap arról kérdezte a hivatalokat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot (NMHH), hányan tettek bejelentést homoszexualitás „népszerűsítése”, illetve kiskorú védelme érdekében.

Húsz kormányhivatalnál érdeklődtek, így megtudva, hogy október 31-ig hat bejelentés érkezett, és egyik esetben sem szabtak ki bírságot. Egy bejelentő szerint a Csipkerózsika, a Pumukli, a Mulan és Az oroszlánkirály is megkérdőjelezi a hagyományos nemi szerepeket. A bejelentéssel komolyan foglalkozott az érintett kormányhivatal, de végül úgy döntött, hogy a beadvány nem elég alapos.

Az NMHH azt közölte, a pedofiltörvényként indult, de melegellenessé váló jogszabályra hivatkozva 84 bejelentés érkezett, ötven másik esetben pedig kiskorúak védelme miatt tettek panaszt. Így június végétől december 1-ig 134 bejelentést kaptak, de még egy esetben sem indítottak eljárást.

A Velencei Bizottság szerint a törvény nem összeegyeztethető a nemzetközi emberi jogi normákkal, a törvényjavaslatot pedig elhamarkodottan fogadták el.