Puzsér Róbert: A DK ellenzékváltási kísérlete megbukott

Puzsér Róbert: A DK ellenzékváltási kísérlete megbukott

Puzsér Róbert és Karácsony Gergely a Válasz Online által szervezett vitán, március 13-án. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Puzsér Róbert közleményben reagált a fővárosi előválasztás eredményére és Karácsony Gergely győzelmére. A publicista június 3-án jelentette be, hogy nem vesz részt az előválasztáson, ennek ellenére indulni fog a főpolgármester-választáson.

Most a következő közleményt jelentette meg:

„Karácsony Gergely fölényesen nyerte az előválasztást. Az elmúlt hetek során a baloldali és liberális sajtó ízlést és mértéket nem ismerve támogatta őt a másik két jelölttel szemben, s ennek meg is lett az eredménye: egy olyan jelölt nyert, aki büszkén támogatta Orbán Viktor olimpiai álmait, aki a Fidesz-MSZP maffiától rendelt Zuglónak parkoltatást, akinek a maga állítása szerint el kell gondolkodnia, hogy miféle politikai közösséghez tartozik, aki öt éve megígérte Papcsák Ferenc elszámoltatását és a Városliget fáinak megvédését, s aki ezekből az ígéretekből természetesen máig nem tartott be semmit. Hazudott, hazudik és hazudni fog, amíg csak szusszal bírja. Karácsony Gergely úgy adhatta elő a hiteles és kompetens városvezetőt, hogy hazugságainak sorozatához az ellenzéki médiumok tömegesen asszisztáltak. Nem értem, mi bajuk Orbán Viktor médiájával – hisz a cél szentesíti az eszközt. Tényleg nagyobb túlsúlyban van a Fidesz sajtója az MSZP sajtójával szemben, mint ebben a kampányban Karácsony Gergely sajtója Kálmán Olgáéval és Kerpel-Fronius Gáboréval szemben? Vagy csak akkor fáj nekik a médiatúlsúly, ha épp nem ők gyakorolják, hanem rájuk nehezedik?

Karácsony Gergely győzött az ellenzéki előválasztáson | Magyar Hang

A parkolási maffia jelöltje számolatlanul költötte a tízmillókat hirdetésekre – csak annak lett volna esélye legyőzni őt, akinek még szektásabbak a hívei, aki szintén korlátlanul hirdethet az interneten, aki számíthat a balliberális sajtó elkötelezett szolgálatára, és akinek szintén megvannak a baloldal Kubatov-listái. Ez az előválasztás egy inkorrekt verseny, egy nagyszabású csalás volt, amelyen egyedül a balliberális network jelöltje nyerhetett. A DK ellenzékváltási kísérlete megbukott: a nemzeti együttműködés rendszeréhez közelebb álló MSZP megőrizte befolyását Gyurcsány Ferenccel szemben.

Mindent megpróbáltam, hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön létre, és októberben egy jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal. Pozíciót nem kértem se magamnak, se másnak, mindössze biztosítékot egy közös ellenzéki minimum megvalósulására, tisztességes pártközi alkukat és egy korrekt előválasztást, ahol van esélyem. Semmit nem teljesítettek. Hülyének néztek, erővel, zsarolással és fenyegetéssel próbáltak kiszorítani a demokratikus versenyből. Nem érdekli őket Budapest, csak a zsákmány. Nem ismerik a tisztességet, egymást is bármikor hátba döfik. A szavuknak nincs hitele. Ők a NER háztáji ellenzéke: az ő alkalmatlanságuk, romlottságuk és becstelenségük a garancia a felcsúti fáraó számára, hogy soha nem képződik vezetőképes alternatíva sem vele, sem a Betonemberrel szemben” – írta Puzsér Róbert.