Reagált a zalaegerszegi bombariadókra a tankerületi központ

Reagált a zalaegerszegi bombariadókra a tankerületi központ

Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást

Fotó: Katona Tibor / MTI

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden Zalaegerszegen, az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. 

A bombariadóra reagált a Zalaegerszegi Tankerületi Központ: mint lapunknak eljuttatott közleményükben leírták, február 7-én, kedden reggel 8 órakor a központhoz tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény kapott e-mail üzenetet, melyben az állt, hogy: „Van egy bomba az iskolában”.

Ezek után a központ és az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségen, a tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését, valamint egyidejűleg felvette a kapcsolatot a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjével. – A rendőrség munkatársai az épületeket átvizsgálták, nem találtak bombát – tették hozzá.

A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), és a tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek. Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend.

Mint megírtuk, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást az ügyben.