Hét zalaegerszegi iskola kapott egyszerre bombafenyegetést

Hét zalaegerszegi iskola kapott egyszerre bombafenyegetést

Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást

Fotó: Katona Tibor / MTI

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden Zalaegerszegen. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak – írja rendőrségi beszámolóra hivatkozva az MTI.

Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a távirati irodának elmondta: reggel nyolc után értesítették a rendőrséget, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz bombafenyegetés érkezett. Az emailben elküldött figyelmeztetés szerint hét zalaegerszegi iskolában is bombát helyeztek el.

A rendőrök minden helyszínen bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket, robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat azonban sehol sem találtak.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást az ügyben.