Donáth Anna a köztévés vitáról: Ennyi erővel akár Bayer Zsoltot is felkérhették volna

Donáth Anna a köztévés vitáról: Ennyi erővel akár Bayer Zsoltot is felkérhették volna

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Donáth Anna a Media1 azon értesülésére, hogy jövő csütörtökön tartják az EP-listavezetői vitát az M1-en, és az egyik moderátor Németh Balázs lesz.

Megfogalmazása szerint Németh Balázs arról ismert, „hogy tagadja a tények létezését, és a híradó műsorvezetőjeként folyamatosan személyes kinyilatkoztatásokban tett hitet a kormány mellett”. – Pár hónapja még az is felmerült, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen ezen a választáson – fogalmazott a Momentum elnöke. Szerinte ennyi erővel akár Bayer Zsoltot is felkérhették volna, és „Deutsch Tamás így nem csak előre fogja ismerni a pontos kérdéseket, de egy segéddel érkezik a vitára”. 

Az ellenzéki politikus provokációnak nevezte, hogy Németh Balázs lenne a műsorvezető, ez a választás szerinte mindent elmond „a Fidesz mentalitásáról, aljas módszereiről, ahogy még a tisztesség látszatára sem adnak”. Azonban nem hátrálnak meg, megszokták, hogy igazságtalan, sokszor lehetetlen körülmények között harcolnak a rendszer ellen. Arra is felhívta a figyelmet, hogy hivatalos értesítést még mindig nem kaptak, de ha részt vesz az élő vitán, el fogja mondani a köztévé nézőinek is, hogy miben hazudik a kormány. – Nem békéről vagy háborúról szól ez a választás, hanem arról, hogy sikerül-e rákényszerítenünk a kormányt, hogy ne lopja el tovább a magyaroknak szánt EU-s pénzeket. Vagy tovább folytatódik a lecsúszás – e szavakkal zárta bejegyzését Donáth Anna.

Lapunk is megírta a Media1 alapján, hogy május 30-án este tartja az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató a június 9-i európai parlamenti választásokat megelőző élő televíziós választási vitaműsorát az EP-listavezetők számára. Az ügy előzménye, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője Miskolcon követelt először élő választási vitát a köztévén, amikor hallgatósága előtt lényegében tíz napos ultimátumot adott az MTVA vezetésének: a köztévé vagy megszervezi ennyi időn belül a pártok EP-listavezetőinek nyilvános vitaestjét, vagy óriási tüntetést szerveznek a székház elé. Először úgy tűnt, a közmédia vezetése nem szervez vitát, és közleményében nyomásgyakorlásnak nevezték Magyar Péter üzenetét. Később viszont váratlanul egy rövid levélben arról értesítette a pártokat Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, hogy lesz vita és megkezdték ennek előkészítését. Részleteket akkor még nem közöltek. Több politikus, így Magyar mellett a Mi Hazánk is feltételeket támasztott az MTVA-s tévévitán való részvételét illetően. Hogy pontosan milyen körülmények között kerül sor az élő tévévitára az M1 csatornán, arról az MTVA ígérete szerint Pünkösd után tájékoztatja az EP-választásra jelöltet állított pártok illetékeseit levélben.