Rejtélyes robbanást tapasztaltak Heves megyében

Rejtélyes robbanást tapasztaltak Heves megyében

Földrengés A kép illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délelőtt több bejelentés is érkezett Obszervatóriumunkba, mely szerint földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves megye területén, délelőtt 10 órakor (Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken) – írta az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon,  amit a 444.hu szúrt ki.

– Obszervatóriumunk megvizsgálta az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye. Emellett megfigyeltük, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahang állomásunkon is megjelenik ebben az időpontban a jelenség, igy vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetőek a bejelentett észlelések. A mellékelt ábrán a szeizmométerek és infrahang állomás regisztrátumai láthatóak – tették hozzá.

A kommentekben egyébként többen jelezték, hogy ők is tapasztalták a rejtélyes eseményt, sok helyen az ablakok is beleremegtek.

Frissítés: 

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjához nem érkezett bejelentés a hanghatásról, és tűzoltói beavatkozást igénylő esemény sem történt a környéken – válaszolta a katasztrófavédelem a Telexnek.