Rendhagyó tüntetést szervez hétfőre Hadházy a kórházakból kidobott betegek miatt

Rendhagyó tüntetést szervez hétfőre Hadházy a kórházakból kidobott betegek miatt

Hadházy Ákost kidobják az MTVA székházából (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban a kórházi ágyak 60 százalékának felszabadítását írta elő a kórházak vezetői számára Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ez ellen tiltakozna egy rendhagyó demonstrációval Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Mint képviselő a Facebook oldalán megosztott esemény leírásában megjegyzi a járványhelyzet miatt: tüntetni most nem tudnak, de szerinte van lehetőség a felháborodás kifejezésére. „Hétfőn délután, munkából hazafelé vagy épp bevásárlásba menet az autósok forduljanak a budapesti Clark Ádám tér felé, tegyenek egy kört a körforgalomban és nyomják a dudát. Hadd hallja a miniszterelnök is a Várban, hogy nemet mondunk az embertelenségre és igent az életre!”

Hadházy azt is írja, hogy az elmúlt napokban több mint harmincezer kórházi ágyat „szabadítottak fel” a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. A képviselő szerint - aki ezt a lépést a Kásler-tervnek nevezi - ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak.

A rendhagyó tüntetés Facebook-eseményét itt találja:

https://www.facebook.com/events/162199628413730/