Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt egy férfi még hétvégén a főváros II. kerületben, amikor a rendőrök éppen intézkedtek vele szemben – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a déli órákban kaptak bejelentést egy társasházból, hogy az egyik lakó zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A helyszínre érkező egyenruhások éppen a bejelentőt hallgatták meg, amikor meglátták a férfit. Mindkét kezében kés volt, ezért többször is felszólították, hogy dobja el azokat, végül csak akkor tett így, amikor a rendőrök a fegyverüket is elővették. A járőrök ezután megbilincselték. A 48 éves férfi azonban néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egy időben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette.

A haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.